When it all started

Oprichter van E.M.V. Food Ernesto Maximillian Victor heeft zijn passie voor koken al jong ontdekt en zo is hij als op jonge leeftijd begonnen in het dorpsrestaurant. Na jarenlang zijn stropen te maken in restaurants en voor diners met vrienden, wil hij nu aan iedereen de mogelijkheid geven zijn stropen te proeven. Ernesto is ervan overtuigd dat je goede ingrediënten nodig hebt om goede producten te maken. Hij gebruikt dus écht goede wijn, pure kruiden en vers fruit. Verder niets.

Since 2018

Ernesto is vanuit zijn eigen keuken gestart met het maken van rode Portstroop en is met zijn sample flesjes langs winkels en partijen door heel het land gegaan in de hoop dat hij winkeliers zou vinden die net zo enthousiast waren over zijn product. Die vond hij gelukkig, dus al snel stond Ernesto – tot grote ergernis van zijn vriendin – dag in dag uit in hun keukentje stroop te maken.

New taste:
"Witte Portstroop"

De rode Portstroop werd in drie jaar tijd zo’n succes dat Ernesto 2021 de witte Portstroop op de markt bracht. Deze stroop met witte port, yuzu en gember geven een spannende wisselwerking tussen fris, zoet en spicy. Een elegantere, frissere smaak die mooi te combineren is bij meer delicate smaken.

2022: a big year

Toen op een gegeven moment pallets glaswerk aan huis werden bezorgd en bij gebrek aan ruimte deze maar in de voortuin moest blijven staan, was het toch echt tijd voor een volgende stap: een eigen kantoor.

In mei 2022 was het dan zo ver! Ernesto nam de sleutels van zijn kantoor in Bleiswijk in ontvangst. Met een gedeelte om te koken, een gedeelte dat als magazijn kan worden gebruikt en boven werkruimte aan een bureau een perfecte locatie om verder te groeien.

May 2022: Time for a team

Van begins af aan heeft Ernesto een team van vrienden en familie die vanuit die keuken meehielpen om zich heen gehad. Echter, het nieuwe kantoor gaf ruimte aan E.M.V. Food om verder door te groeien, maar dit kon Ernesto niet alleen. Hij nam dus zijn eerste vaste medewerkers in dienst: Sherilyn en Emma. Natuurlijk ook allebei met een enorme passie voor eten, maar beiden met eigen kwaliteiten en inbreng.

Meet our team

New taste “Sherrystroop”

Na onze populaire Ernesto Portstroop en Witte Portstroop heeft E.M.V. Food in augustus 2022 Sherrystroop ontwikkeld, op basis van de fantastische kaasbegeleider Pedro Ximenez (een zoete, stroperige sherry variant). De kruidnagel en steranijs in de Sherrystroop zorgen voor een krachtige en intense smaak, die perfect aansluit bij de diepe smaak van de sherry. De sinaasappel, limoen en venkel in de stroop zorgen voor een mooie balans met precies genoeg frisheid en kruidigheid. Heerlijk bij kazen, charcuterie, wild en geroosterde groenten.

Coming soon…

Na het succes van onze Ernesto stropen is het tijd voor iets nieuws. Het E.M.V. team is achter de schermen druk bezig met productinnovatie en het opzetten van nieuwe, sterke merken. We will keep you posted…